Om företaget

Nossebro Mekaniska Verkstad AB etablerades 1923 som ett serviceföretag till lantbrukare i området kring Nossebro. Med tiden växte verksamheten och man startade tillverkning av olika produkter för lantbruket. Man startade även ett litet gjuteri. Detta lades ner 1993 i samband med att vi flyttade till nya lokaler.

I samarbete med Lindahl & Nermark i Alingsås, som senare blev verktygs- och maskingrossisten Luna, startade tillverkningen av plåtbearbetningsmaskiner.

Med tiden så blev företaget allt mer inriktat på rundbockningsmaskiner och olika modeller har utvecklats allt eftersom teknik och kundernas behov ändrats.

1994 startade utvecklingen och tillverkningen av dom mera avancerade maskinerna med styrning och olika former av automatiseringsgrad. Vi har specialiserat oss på maskiner och utrustningar med hög noggrannhet och robust konstruktion för krävande industrikunder.

Från 2009 har vi även tillverkning av AGROMASKINERS produktprogram.

NMV tillverkar också komponenter och system som legotillverkare. Vår maskinpark är anpassad till tillverkningen av rundbockningsmaskiner och det ger oss en överkapacitet som vi erbjuder lego­kunder, allt från enstaka komponenter till monterade enheter. I egen regi har vi svetsning/plåt­bearbetning, maskinbearbetning, ytbehandling (våtlackning) och montering. Vi har samarbetspartners inom elmontage, elkonstruktion, ytbehandling och gjuteri.

Från och med hösten 2012 så sker all försäljning av plåtbearbetnings­maskiner under vårt eget varumärke – Nosstec – och via eget försäljningsbolag Nosstec AB.